Tesla viser nu apps, der bruger din bils placering

Opsummer artikel:
Tesla Model X med dørerne åbne
Tilmeld dig nyhedsbrev
Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få elbil-nyheder, opdateringer samt lejlighedsvise tilbud og produktanbefalinger direkte i din indbakke. Ved at tilmelde dig og afkrydse boksen nedenfor, giver du samtykke til at modtage disse emails. Du kan altid afmelde dig igen.

I en uoplyst ændring i Tesla-opdatering 2024.20 og senere har Tesla tilføjet en mindre, men privatlivsfokuseret ændring til sin software. Tesla har en brugerprivatliv-først politik, der er i overensstemmelse med udvidelsen af brugerprivatlivsændringer.

Lokationsprivatliv

Siden slutningen af 2023 (opdatering 2023.38) har Tesla vist et lille lokalitetsikon øverst på skærmen, hver gang køretøjets placering bliver tilgået, enten af Tesla eller en tredjeparts app.

Dette inkluderer nogen, der bruger Tesla-appen, som viser køretøjets placering på et kort. Men fra og med opdatering 2024.20 og senere udvider Tesla nu de viste oplysninger.

Tidligere, når ikonet blev trykket på, ville det vise en generel besked, der forklarede, hvorfor ikonet dukkede op. Beskeden lød:

“Dette ikon vises, når en app anmoder om dit køretøjs live positionsdata. Du kan slukke for deling når som helst i Kontroller > Sikkerhed > Tillad Mobilt Adgang, inklusive al adgang til Tesla-appen. Når denne indstilling er aktiv, kommunikerer dit køretøj direkte med Tesla-appen og andre apps, men Tesla sporer ikke din placering.”

Den samme tekst vises stadig, men nu står der tydeligt: “Dette ikon vises, når en app anmoder om dit køretøjs live positionsdata.”

Vigtigere endnu viser Tesla nu den tjeneste, der tilgår køretøjets placering (kudos til DriveTeslaCanada). Så hvis nogen åbner Tesla-appen, vil køretøjet nu vise, at køretøjets placering tilgås af “Tesla Mobile App.” Derudover ser det ud til også at vise, hvilken Tesla-chauffør eller konto der ser placeringen af køretøjet. Hvis det er en tredjepartsapp eller -tjeneste, der tilgår køretøjets placering, vil Tesla vise navnet på den registrerede tredjepartsapp.

Deaktivere positionsdeling

Tesla oplyser, at du stadig kan slukke for deling samme sted som før (Kontroller > Sikkerhed > Tillad Mobilt Adgang), men det vil forhindre mange funktioner i Tesla-appen i at fungere. Hvis du bruger en tredjepartstjeneste, er positionsinformationen også knyttet til at samle detaljerede data om køretøjet, hvilket gør det til en “alt eller intet” mulighed.

Hvis du har en serviceanmodning aktiv, kan Tesla Service også bede dig om at genaktivere Positions tjenester, så Mobile Service kan finde dit køretøj.

Desværre findes der ikke en historik over, hvilke apps der har tilgået dit køretøjs placering over en given periode. Lokalitetikonet og detaljerede oplysninger er kun tilgængelige i få sekunder, når ikonet vises.

Del artiklen

Hold dig opdateret

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få elbil-nyheder, opdateringer samt lejlighedsvise tilbud og produktanbefalinger direkte i din indbakke. Ved at tilmelde dig og afkrydse boksen nedenfor, giver du samtykke til at modtage disse emails. Du kan altid afmelde dig igen.

Relaterede nyheder

Kabine i Tesla med touchscreen til navigation
SoftAI19. aug 20265 min

Cybercab brugerflade afslører Robotaxi Rodeo

Udforsk Tesla Cybercab UI, Robotaxi-menu og Rodeo-feedback: Roaming-status, Short/Long Oops, Win-knap og sikkerhedstest i Austin. Foto: Murphy Zheng Se nyhed
Person interagerer med Tesla-bilens touchscreen med navigation og indstillinger
SoftAI10. aug 20267 min

Overførsel af FSD-licens ved totalskade?

Undersøg, om overførsel af FSD-licens ved totalskade er mulig, og hvad Tesla-ejere skal vide om VIN-overførsel, kompensation og legacy-ejere. Foto: Jonas Leupe Se nyhed
Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få Tesla-nyheder, opdateringer samt lejlighedsvise tilbud og produktanbefalinger direkte i din indbakke. Ved at tilmelde dig og afkrydse boksen nedenfor, giver du samtykke til at modtage disse emails. Du kan altid afmelde dig igen.